/customers/denkendaanholland.info/denkendaanholland.info/httpd.www/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Denkend aan Holland | De film » pers

pers

Er zijn nog veel meer prachtige foto’s gemaakt. Journalisten kunnen deze opvragen door een mail te sturen naar doceye@xs4all.nl.

De Waal, de snelweg die stilte kent (BlikOpOneindig.nl - 1 december 2009)

De film is een onthaastingsoefening die je achterlaat met een zucht, een verlangen om spoorslags naar de rivier te gaan. Rustig strijkt de camera langs huizen, schildersezels, ateliers en de beweging van het water zelf…. Een poëtische film, die je leert kijken.”

Lees het hele artikel van Hilbrand Rozema hier.

Het leven weerspiegeld in de Waal (Trouw - 5 november 2009)

Als u op het artikel hieronder klikt, wordt het vergroot.

Weer zien wat onzichtbaar werd (NRC - 4 november 2009)

Denkend aan Holland bevat enkele van de mooiste beelden die van het Nederlandse landschap zijn gemaakt. Het is alsof je weer helemaal overnieuw leert kijken naar plekken die je al zo vaak zag dat ze onzichtbaar zijn geworden. Door lang aangehouden shots brengt Van Reijen ze weer tot leven: de uiterwaarden in de mist, de rivierschepen met hun namen van meisjes en liefjes en verre steden, en die boom, bij Varik, die langzaam in het water wegzakt.”

Dana Linssen

Lees hier de hele recensie.

De diepgang van de Waal (Filmkrant - november 2009)

Movie2Movie recensie (oktober 2009)

In 101 minuten die geen moment vervelen, leert de kijker op een geheel andere wijze naar de rivier kijken…

Denkend aan Holland’ is een eerbetoon aan het Nederlandse rivierlandschap en aan de mensen die hierdoor geïnspireerd raken. Een aanwinst voor elk documentairefestival en zeer de moeite waard om eens goed voor te gaan zitten.”

Hans Geurts

Lees hier het hele artikel.

Filmische lofzang op inspirerende Waal (De Gelderlander - 24 september 2009)

NFF 2009: Twee opmerkelijke kunstdocumentaires: Scheffer doet Varese, Van Reijen volgt de Waal(Cultureel Persbureau - 27 september 2009)

Van Reijen neemt de tijd om de beelden voor zich te laten spreken, al dan niet ondersteund door muziek die soms gewoon aan de dijk wordt gespeeld. Hier en daar mogen de kunstenaars even iets vertellen, maar ook zonder dat snappen we het allemaal omdat Van Reijen ook zelf als filmkunstenaar op zoek gaat naar kleur, lijn en beweging.”

Leo Bankersen

Lees het hele artikel hier.

Wonderlijk water (Gorcumse Courant - 16 september 2009)
Marja de Raadt, een van de kunstenaars uit ‘Denkend aan Holland’, vertelt in de Grocumse Courant over de Waal, haar schilderwerk en deelname aan de film.

Beeld voor beeld de rivier begrijpen (Blauwe Kamer - december 2008)

Reeds in december 2008 verscheen in Blauwe Kamer, het tijdschrift voor landschapsarchitectuur en stedenbouw, een artikel over Denkend aan Holland. Destijds was Jan Wouter nog druk bezig met monteren. De première was niet in januari, zoals het artikel meldt, maar eind september tijdens het Nederlands Film Festival 2009. Klik op de afbeeldingen hieronder om het stuk te lezen.

De Avonden - Denkend aan Holland / Rotvos

Luister hier naar het interview dat Jan Wouter van Reijen gaf op 30 september 2009 voor het VPRO-radioprogramma De Avonden, live vanaf het Nederlands Film Festival.

Happinez (september 2009)

http://www.happinez.nl/inspire/film-en-theater/weblog-films/denkend-aan-holland/

Het hele najaar: Hollandse nieuwe (de Filmkrant - oktober 2009)

Acht Nederlandse regisseurs, waaronder Jan Wouter van Reijen, kregen door de Filmkrant de volgende vragen voorgelegd over hun nieuwe, op het Nederlands Film Festival in premiere gaande, film en andere brandende kwesties.

  1. Waar gaat je film over?
  2. Waarom wilde je hem maken?
  3. Mijn volgende film wordt nu eens …
  4. Dit zou de Nederlandse film nodig hebben: …
  5. Het moet maar eens afgelopen zijn met: …

Doc.Eye Film © 2009