/customers/denkendaanholland.info/denkendaanholland.info/httpd.www/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Denkend aan Holland | De film » doc.eye film

doc.eye film

Doc.Eye Film werd begin 2007 opgericht door Frank van Reemst en Joost Verhey. Beiden zijn al jaren succesvol als producent van documentaires (respectievelijk Stichting ZigZag/Acht & De Vlieg en MM Filmprodukties). De door hen geproduceerde films wonnen verschillende prijzen op diverse internationale filmfestivals, waaronder een aantal Gouden Kalveren voor beste lange documentaire. Ze zijn zowel in Nederland, als daarbuiten op televisie uitgezonden of in de bioscoop uitgebracht.

Van Reemst en Verhey besloten hun krachten te bundelen om meer internationaal georiënteerde documentaires en speelfilms te kunnen maken. Sindsdien werkt Doc.Eye Film aan de ontwikkeling en realisering van een aantal interessante projecten. ‘Denkend aan Holland’ is de eerste Doc.Eye documentaire die het licht ziet. En daar zijn we trots op.

Van Reemst: “We hebben van begin af aan vertrouwen gehad in dit project. We zijn meegegaan met Jan Wouter’s enthousiasme, zijn filmkennis en inzet. Met zijn houding om de grenzen van de documentaire te willen verkennen en zijn nieuwsgierigheid naar de nog onbegrensde mogelijkheden van dit digitale tijdperk. De fondsen hebben de moed gehad om in dit plan, dat nogal afweek van de gangbare documentairevorm, mee te gaan. Daardoor hebben we de film in alle vrijheid kunnen maken.”

Verhey over de samenwerking met regisseur Jan Wouter van Reijen: “Dit is zo’n productie geweest waar je als producent van droomt omdat het zo plezierig en ontspannen verlopen is.”

Doc.Eye Film © 2009